Küpsetised

Lihtne ja kodune rabarberikook 

Eva Palu, 10. mai 2010, 07:43
Lihtne ja kodune rabarberikookFoto: Eva Palu
See lihtsasti valmiv kodune ja maitsev kook kuulub minu ema "põhirepertuaari". Maitseb parim ahjusoojalt klaasi külma piimaga. Alljärgnevad kogused on 24 x 24 cm vormile, kui soovid tervet ahjuplaaditäit, tee topeltkogus.

Koostisosad
125 g või
3 dl nisujahu
2 spl suhkur
2 spl külm vesi
RABARBER
2 spl suhkur
1 tl Kaneel (jahvatatud)
400 g Rabarberivarred
BISKVIITTAINAS
4 spl nisujahu
4 tk muna
4 spl suhkur

Valmistamine
Valmista muretainas. Lisa kuivainetele külmad võitükid ja näpi need jahuga sõmeraks massiks. Enne kui või on lõplikult jahuga segunenud, lisa külm vesi ja sõtku kiirelt ühtlaseks massiks. Suru koogivormi põhja ning aseta külmkappi pooleks tunniks ootele. Eelküpseta koogipõhja 220-kraadises ahjus ca 8-10 minutit, kuniks koogipõhja serv on muutunud kuldpruuniks.
 
Haki rabarberivarred. Vahusta munad ja suhkur mikseri abiga helekollaseks tugevaks vahuks (ca 5 min). Alanda mikseri kiirust ja lisa juurde nisujahu, mikserda lühidalt. Aseta hakitud rabarberivarred eelküpsenud koogipõhjale, puista üle suhkru ja kaneeliga ning kalla peale biskviittainas. Küpseta 175-kraadises ahjus ca 15 minutit, kontrolli küpsust puutikuga.