Pizza MargheritaFoto: Jaan Heinmaa
Itaalia köök
21. mai 2010, 07:45

Kiire pitsa Margherita

Lihtne ahjusoe tomatipitsa kahe erineva juustu ja värskete ürtidega maitseb hästi koos klaasikese veiniga. Soovi korral pane pitsale veel õhukesi toorsuitsusingi ribasid – maitseb veelgi paremini.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
15–20 minutit + 15 minutit ahjus

Koostisosad
1 pakk (400g) Vilma pitsapõhjapulber
2 dl vesi
0.5 dl õli
KATE
3 dl tomatikaste
240 g Mozzarella-kirsid (Vigala)
500 g Kirsstomat
50 g Parmesan v. muu kõva juust
kuivatatud basilik või pune
sool, pipar
KAUNISTAMISEKS
värskseid basiiliku- või rukolalehti

Valmistamine
Lisa pitsapõhjapulbrile vesi ja õli ning sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Jaga tainas neljaks, rulli ümmargusteks pitsapõhjadeks ja tõsta ahjuplaadile. Määri peale tomatikaste. Jaga kastmele pooleks lõigatud kirsstomatid ja poolitatud mozzarella-pallid. Puista üle kuivatatud pune või basiilikuga. Jahvata veskist peale soola ja pipart ning puista üle riivitud Parme saniga. Küpseta 225-kraadisesahjus 10–15 minutit, kaunista ja serveeri soojalt.