Prantsuse köök

Prantsuse sibulasupp 

Toidutare, 18. september 2009, 13:26
Prantsuse sibulasupp Pereköögist Jaan Heinmaa
Maailmakuulus prantsuse supp, mis maitseb meie külmas talves suurepäraselt. Keeda supp valmis ja gratineeri koos tugevamaitseliste juustusaiadega ahjus vahetult enne serveerimist.

Kogus: neljale

Koostisosad
3 sl Õli
6 tk Suured sibulad
1 l Vesi
3 dl Valge vein (kuiv)
sool, pipar
0.3 tl Tüümian (kuivatatud)
LISAND
4 viilu Ciabatta
õli maitsestamiseks
0.5 küünt Küüslauk
100 g Riivjuust (tugevamaitseline, näit. Gruyère või Emmental)

Valmistamine
Koori sibulad ja viiluta õhukeselt. Hauta poti põhjas väiksel kuumusel läbipaistvaks (15 minutit). Lisa vesi ja vein ning maitse järgi soola ja pipart. Kuumuta tasasel tulel 30 minutit. Riivi samal ajal juust jämeda riiviga ja pruunista õliga ülepintseldatud saiaviilud keskmiselt kuumas ahjus kuival ahjuplaadil. Sai ei pea olema mitte ainult pinnalt pruunistunud, vaid ka läbinisti kuivanud, sest ainult nii jäävad juustuga kaetud saiaviilud supi pinnale ujuma. Võta saiad ahjust ja hõõru viilude pealmine külg poolitatud küüslauguküünega. Tõsta ahjukuumus 250 kraadini. Kalla supp ühte suuremasse madalasse kuumuskindlasse serveerimisanumasse või nelja väikesse. Jaga saiaviilud supi pinnale ja puista juustuga üle. Tõsta ahjurestile ning gratineeri umbes 10 minutit ehk kuni juust on sulanud.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee