Ingveri- ja banaanikeeksFoto: Daisy Lappard
Küpsetised
20. jaanuar 2009, 07:44

Ingveri-banaanikeeks

Keeksi jaoks banaani valides eelista küpset ja kas või plekilist banaani. Kasuta värsket ingverit, mitte pulbrit.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
120 g Või
100 g Suhkur
4 sl Mesi
2 tk Muna
250 g nisujahu
0.5 tl Küpsetuspulber
2 tk Banaan
1 sl Riivitud ingver

Valmistamine
Vahusta toasoe või suhkruga heledaks vahuks. Klopi segu sisse vedel mesi ja riivitud ingver.
Klopi ükshaaval sisse ka munad ja lisa jahu. Purusta banaani viljaliha ja sega keeksitaina sisse.
Tõsta tainas kas paberiga vooderdatud või õlitatud vormi ja küpseta 185 kraadi juures ahjus üks tund ja 20 minutit, kuni keeks on kuldpruun. Enne serveerimist lase keeksil vormis maha jahtuda.
SOOVITUS:
* Keeksi jaoks banaani valides eelista küpset ja kas või plekilist banaani. Sellise banaani viljaliha on magusam, maitsekam ja ka pehmem, nii on neid parem purustada.
* Mee saad vedelamaks, kui tõstad purgi kuuma vette.
* Kasuta värsket ingverit, mitte pulbrit. Kui oled koju ostnud suurema koguse ingverijuurt, võid seda ka sügavkülmutada. Muidu aga säilita ingverit majapidamispaberi sisse mässituna õhukindlas karbis külmkapi juurikasahtlis.