Kiudainerikkad toidud

Ämbritort 

Toidutare, 10. juuni 2010, 19:52
ÄmbritortFoto: Jaan Heinmaa
Vahva tort, mis sobib hästi piknikule või külakostiks kaasa võtmiseks.

Koostisosad
ABIVAHEND
1,8l mahutava plastämber
BISKVIITPÕHI
4 tk muna
2 dl suhkur
1 dl nisujahu
1 dl Kartulijahu
1 tl Küpsetuspulber
KOHUPIIMAKREEM
400 g kohupiimapasta
3 dl vahukoor
1 dl suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
VAHELE
5 dl Toormoos (või musti sõstraid, vaarikaid ja suhkrut)
PEALE
meelepäraseid marju

Valmistamine
Põhja valmistamiseks vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Ühenda nisujahu, kartulijahu ja küpsetuspulber. Sõelu kuivained munavahu hulka ja sega ettevaatlikult läbi. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus 7-10 minutit, lase jahtuda. Kreemi tarbeks vahusta koor suhkrutega, sega hulka kohupiimapasta. Kui kasutad marju, valmista neist koos suhkruga toormoos. Lõika biskviidist ämbrisuurused kettad. Lao need ämbrisse kihiti moosi ja kohupiimakreemiga. Kaunista marjadega ja hoia söömiseni külmas.
Koogi võid valmis teha samal või eelmisel päeval.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee