BanaanikeeksFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
5. aprill 2010, 09:00

Banaanikeeks

Lihtne argiõhtune küpsetis, mille valmimise ajal tulvab kööki imelist lõhna. Keeksi on hea teha siis, kui mõni banaan on vaagnal seisma jäänud ja tumenema hakanud. Siis on ta just õige küpsusastmega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
10 minutit + 1 tund ahjus

Koostisosad
100 g või
1.5 dl suhkur
1.5 dl Fariinsuhkur
2 tk Muna
5 dl jahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Ingver (jahvatatud)
2 tl Kaneel (jahvatatud)
0.5 dl piim
2 tk Banaan (üliküps)

Valmistamine
Vahusta toasoe või suhkrutega. Lisa ükshaaval munad, samal ajal vahustamist jätkates. Ühenda jahu küpsetuspulbri, ingveri ja kaneeliga, sega võivahu hulka. Purusta banaanid ning sega tainasse koos piimaga. Vala tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi. Küpseta 175kraadises ahjus 1 tund. Kontrollitikuga küpsust! Lase keeksil 15 minutit vormis jahtuda ning kummuta siis välja.