Soojad põdrarieskadFoto: Leibur
Skandinaavia köök
6. november 2008, 09:45

Soojad Lapi leivad põdralihaga

Soojad põdrarieskad.

Kogus: kuuele

Koostisosad
4 sl määrdejuust
0.25 tk Sibul viilutatuna
1 dl Šiitake (või kukeseened või metsaseened)
5 tk külmsuitsu (põhja)põdralihaviilud
10 viilu piprakurk
2 tk Leiburi Etnia lapi leib

Valmistamine
Määri sulatatud juust võrdselt mõlemale leivale. Kuumuta pann vähese õliga ja aseta sinna üks leibadest, juust ülespoole. Lõika sibul õhukesteks ratasteks, haki seened ja laota need koos kurgiviilude ja lihaga leivale. Peale aseta teine rieska (juust allapoole) ning kuumuta veel kõik koos läbi (pöörates). Valminud suupiste lõika kuueks sektoriks, serveeri kuumalt.