Porgandi-riisikotletid ingveri ja meegaFoto: Jaan Heinmaa
Toidukordade retseptid
18. veebruar 2009, 08:28

Porgandi-riisikotletid ingveri ja meega

Porgandi kasulikkuses ei kahtle keegi. Kui arvestada veel, et kotletid küpsevad ahjus ja mitte rasvasel pannil, tõuseb tervislikkuseprotsent veelgi. Ja pudruriisi võid asendada pruuni riisiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
50 minutit

Koostisosad
1 dl Pudruriis
0.5 tk Sibul (hakitud)
1 sl Petersellilehed (hakitud)
2 tk Porgand (riivitud)
1 tk Muna
1 tl Ingver (hakitud)
2 tl Mesi
1 sl Riivsai

Valmistamine
Keeda riis. Riivi porgandid. Lisa muna, hakitud ingver, mesi, sibul, petersell ja riivsai ning sega läbi. Lase riisil veidi jahtuda ja sega siis taina hulka.Määri küpsetusvorm või ahjupann õliga. Tõsta segu lusikaga pannile, vormi kotletid veidi ümaramaks ja küpseta 220-kraadises ahjus 15 minutit, kuni pind on pealt helepruun.