Pelmeenid. Arhiivifoto

Foto: Unsplash
Ukraina köök
14. oktoober 2008, 08:46

Ukraina pelmeenid

Ukraina pelmeenid

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS
200 -250g Külm vesi
1 tk Muna
Sool
Jahu (lõpptulemus: tainas ei tohi käte külge jääda)
TÄIDIS
400 g Hakkliha (1/3 sea-, 1/3 lamba-, 1/3 veiseliha)
2 tk Sibul (hakitud)
sool, pipar
50 -70g Külm vesi

Valmistamine
Sega tainas valmis ja pane seniks külma, kuni valmistad täidise. Täidis:sega komponendid omavahel, maitsesta ning haki veel noaga, et mass jääks ühtlane. Nüüd võta tainas külmast, rulli seda tainarulliga ja sõtku mõned korrad alla, et tainas jääks sitke. Tee tainast toru ja lõika noaga umbes 2,5–3 cm pikkused jupid. Mudi tainatükk sõrmede vahel lamedaks, aseta sellele täidis ning näpi tainaservad kokku. Vene ja ukraina perenaised soovitavad jätta taina ja liha vahele natuke õhku ning tühi pelmeen ei tohi olla liiga õhuke. Pane vesi keema, lisa natuke soola ja loorberit ning aja vesi keema. Keeda värskeid pelmeene umbes seitse minut, külmutatutele kulub 10 minutit. Keetmisel tekkinud puljongit saab kasutada kastmena. Paku kõrvale hapukoort, äädikat, sibulat ja maitseürte.