PohlasinepFoto: Jaan Heinmaa
Toidukordade retseptid
8. oktoober 2009, 09:00

Pohlasinep

Traditsioonilise pohlamoosi asemel võid teha hoopis pohlasinepit, mis sobib nii verivorsti kui -käki kõrvale ja hästi ka metsloomaliha juurde. Samamoodi võid valmistada sinepi ka jõhvikatest.

Koostisosad
2 dl pohlad
2 dl suhkur
0.5 dl õli
2 tl Maisitärklis
1 tl sool
4 -6 sl sinepipulber

Valmistamine
Püreeri pohlad sauseguriga või suru läbi sõela ja vala potti. Mõõda hulka suhkur, õli, maisitärklis ja sool ning kuumuta pidevalt segades 7-10 minutit. Tõsta pott tulelt ja sega hulka sinepipulber (seda võid lisada ka pisut vähem, saad mahedama sinepi). Tõsta kuumutatud purkidesse ja sule kaanega.