Kala veini-kartulihautisegaFoto: Daisy Lappard
Kalatoitude retseptid
23. märts 2009, 10:29

Kala veini-kartulihautisega

Veinise kartulihautise kõrvale eelista valget kala. Ahjus küpsetamise asemel võid kala lihtsalt ka pannil praadida. Kartulihautise sisse sobib punase veini asemel lisada ka kuiva valget veini.

Kogus: kahele

Koostisosad
4 tk Kartul
1 sl või
3 sl oliiviõli
2 tk väikesed sibulad
4 küünt Küüslauk
1 dl punane vein
200 g Purustatud tomatid
1 tl pune
100 g Oliivid
petersell
4 tk ahvenafilee

Valmistamine
Koori ja keeda kartulid peaaegu pehmeks ning jahuta maha. Lõika sektoriteks. Sulata paksupõhjalise poti põhjas või, lisa hakitud sibulad ja kuumuta klaasjaks. Lisa potti hakitud küüslauk, pisut õli ja kartulisektorid. Kuumuta paar minutit. Lisa punane vein ja keeda, kuni enamik veini on aurustunud, s.o umbes neli minutit. Lisa purustatud tomatid, pune ja lase keema tõusta. Lisa oliivid, lase keema ja hauta aeglaselt, kuni vedelik väheneb ja kartul on juba väga pehme. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga ning serveerimisel puista peale värsket peterselli. Serveeri koos kalaga. Kala valmistamiseks määri fileed õliga kokku, maitsesta soola-pipraga ja aseta 185kraadisesse ahju küpsema u 10-15 minutiks.