Kana petimarinaadisFoto: Nigella Express
Linnuliha retseptid
15. märts 2009, 11:24

Kana petimarinaadis

Kana petimarinaadis on üks minu ammustest eelistustest suviseks õhtusöögiks vabas õhus. Tavaliselt olen selle jaoks ostnud terve kana, või pigem mitu kana, need lamedaks laiali vajutanud ja siis ära tükeldanud. Et toiduvalmistamist kiirendada ja lihtsustada, kasutan terve kana asemel poolkoibi.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistusaeg: 10 minOoteaeg: 2 tValmistusaeg: 30 min

Koostisosad
12 tk kana poolkoivad
5 dl pett
60 ml Taimeõli
2 sl +' taimeõli
2 küünt Küüslauk (kooreta, muljutud)
1 sl Purustatud pipar
1 sl Soolahelbed või meresool
1 tl Vürtsköömen (jahvatatud)
1 sl Vahtrasiirup

Valmistamine
Pane kana poolkoivad suurde kilekotti, lisa pett ja 60 ml õli. Lisa ka muljutud küüslauguküüned, purustatud pipraterad ja sool. Raputa juurde jahvatatud vürtsköömned, lisa lõpuks vahtrasiirup ja raputa kõik segamini, et marinaad seguneks ja kanatükid saaksid sellega kaetud.Võimaluse korral jäta poolkoivad ööseks külmkappi marineerima või hoia neid toasoojas vähemalt 30 minutit kuni 2 tundi.Kuumuta ahi 210 kraadini. Võta kanatükid kotist välja, pühi liigne marinaad ära ja säti tükid fooliumiga kaetud ahjupannile.Nirista peale ülejäänud 2 sl õli ja küpseta ahjus umbes 30 minutit või kuni kanatükid on pruunid, kohati ülikrõbedad ja mahlakalt läbi küpsenud.