Õhtusöögi retseptid

Kukeseenerisoto 

Angelica Udeküll, 4. august 2010, 09:35
KukeseenerisotoFoto: Daisy Lappard
Risoto soojendamiseks piisab, kui lisada veidi puljongit ja toitu veelkord kergelt hautada.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 spl või
2.5 dl Risotoriis
160 g sibul
200 g kukeseened
200 g valge vein
200 g rõõsk koor 10%
30 g Parmesan v. muu kõva juust
4 dl Kanapuljong
sool, must pipar
värskeid ürte

Valmistamine
1.  Haki sibul ja seened.
2.  Kuumuta potis või ja selles sibul ning seened.
3.  Lisa kuiv riis ja prae kergelt läbi.
4.  Lisa vein ja kuumuta, kuni enamus veinist on riisi sisse imendunud.
5.  Lisa kahes osade puljong ja natukene vett. Hauta, kuni riis on poolvalmis.
6.  Lisa koor ja hauta riis valmimiseni.
7.  Enne valmimist lisa riivitud juust ja värsked ürdid, maitsesta soola ja pipraga.