Värske kartuli salat tuunikalagaFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
6. juuli 2012, 05:16

Värske kartuli salat tuunikalaga

Kiirelt valmiv salat sobib nii omaette roaks kui ka grillkala kõrvale. Eriti hea esimeste kartulimugulatega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
30 minutit

Koostisosad
300 g väikesed värsked kartulid
200 g rohelised või kollased oad
1 karp tuunikala vees
1 suur peotäis rukola
KASTE
2 spl tomatisalsa (näit. Texicana)
1 spl punase veini äädikas või palsamiäädikas
2 spl Oliiviõli
sool, must pipar

Valmistamine
Keeda kartuleid 6-8 minutit. Lisa potti pooleks lõigatud oad ja keeda veel 5 minutit või kuni mõlemad köögiviljad on pehmed. Sega samal ajal salsa äädikaga. Lisa vähehaaval õli ja vispelda, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola-pipraga. Nõruta kartulid ja oad. Lõika väiksemad kartulid pooleks, suuremad kolmeks. Sega kartulid-oad poole koguse kastmega, lase maitsestuda ja jahtuda samal ajal. Seejärel sega hulka nõrutatud tuunikala ja väiksemaks rebitud rukolalehed. Lisa ka ülejäänud kaste ja tõsta salat taldrikutele.