Värske kartuli salat tuunikalaga
Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
30 minutit
Koostisosad
300 g väikesed värsked kartulid
200 g rohelised või kollased oad
1 karp tuunikala vees
1 suur peotäis rukola
KASTE
2 spl tomatisalsa (näit. Texicana)
1 spl punase veini äädikas või palsamiäädikas
2 spl Oliiviõli
sool, must pipar
Valmistamine
Keeda kartuleid 6-8 minutit. Lisa potti pooleks lõigatud oad ja keeda veel 5 minutit või kuni mõlemad köögiviljad on pehmed. Sega samal ajal salsa äädikaga. Lisa vähehaaval õli ja vispelda, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola-pipraga. Nõruta kartulid ja oad. Lõika väiksemad kartulid pooleks, suuremad kolmeks. Sega kartulid-oad poole koguse kastmega, lase maitsestuda ja jahtuda samal ajal. Seejärel sega hulka nõrutatud tuunikala ja väiksemaks rebitud rukolalehed. Lisa ka ülejäänud kaste ja tõsta salat taldrikutele.
Kommentaarid (0)