Kukeseene-suvikõrvitsapirukasFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
2. juuli 2010, 06:37

Kukeseene-suvikõrvitsapirukas

Serveeri pirukas ahjusoojalt koos värske salatiga. Imemaitsev saab roog kukeseente, aga ka muude värskete metsaseentega.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
TAINAS
3 dl Jahu
150 g või
1 tk Muna
1 tl Sool
1 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
250 g Kukeseened
2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
sool, pipar
400 g Suvikõrvits
200 g Kodujuust
2 tk Muna
1 dl Rõõsk koor 10%
100 g Riivjuust
100 g Kitsejuust

Valmistamine
Sega komponendid ühtlaseks tainaks, suru 26 cm läbimõõduga vormi ja küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit. Prae kukeseened hakitud sibula ja küüslauguga läbi, maitsesta soola ja pipraga. Lisa kuubikuteks lõigatud suvikõrvits ja prae veel mõni minut. Jahuta, sega juurde kodujuust, munad ja koor. Vala täidis eelküpsetatud põhjale. Puista üle riivitud kitsejuustuga või siis pudista juust pirukale. Kõige peale riivi tavalist juustu. Küpseta ahjus veel 20-25 minutit.Kui teie peres kitsejuustu ei armastata, kasuta täidises topeltkogus tavalist juustu.