Ploomi-kohupiimakookFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
10. september 2008, 11:23

Ploomi-kohupiimakook

Kohupiim mahlaste ploomidega krõbedal kaerahelbetainal – tasub proovimist.

Koostisosad
KAERAHELBE-MURETAINAS
4 dl Kaerahelbed
1.5 dl Jahu
150 g Või
0.5 tl Sool
1.5 dl Suhkur
2 sl Vesi
TÄIDIS
500 g Ploomid
2 tk Muna
1.5 dl Suhkur
200 g Kohupiim
0.5 dl Manna
2.5 tl Kartulijahu
0.5 tk Sidrunist pressitud mahl

Valmistamine
Valmista tainas. Sega kausis kaerahelbed ja jahu, lisa tükeldatud või, siis sool ja suhkur. Keskele tee süvend, kuhu vala vesi, haki noaga tainaks. Pane 30 minutiks külmkappi. Kata 26 cm lahtikäiva vormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga, millele suru tainas. Peale pane poolitatud ploomid. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Sega munakollased, kohupiim, kartulijahu, manna, sidrunimahl ja suhkrut. Sega munavalgevahuga ning vala ploomidele. Küpseta 175 kraadi juures 60 minutit. Jahuta, võta vormist ja serveeri.