Kiudainerikkad toidud

Ploomi-kohupiimakook 

Pille Enden, 10. september 2008, 11:23
Ploomi-kohupiimakookFoto: Jaan Heinmaa
Kohupiim mahlaste ploomidega krõbedal kaerahelbetainal – tasub proovimist.

Koostisosad
KAERAHELBE-MURETAINAS
4 dl Kaerahelbed
1.5 dl Jahu
150 g Või
0.5 tl Sool
1.5 dl Suhkur
2 sl Vesi
TÄIDIS
500 g Ploomid
2 tk Muna
1.5 dl Suhkur
200 g Kohupiim
0.5 dl Manna
2.5 tl Kartulijahu
0.5 tk Sidrunist pressitud mahl

Valmistamine
Valmista tainas. Sega kausis kaerahelbed ja jahu, lisa tükeldatud või, siis sool ja suhkur. Keskele tee süvend, kuhu vala vesi, haki noaga tainaks. Pane 30 minutiks külmkappi. Kata 26 cm lahtikäiva vormi põhi ja ääred küpsetuspaberiga, millele suru tainas. Peale pane poolitatud ploomid. Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Sega munakollased, kohupiim, kartulijahu, manna, sidrunimahl ja suhkrut. Sega munavalgevahuga ning vala ploomidele. Küpseta 175 kraadi juures 60 minutit. Jahuta, võta vormist ja serveeri.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee