Kalatoitude retseptid

Lillkapsakreem kohapallide ja koriandriõliga 

Andrus Laaniste, 25. märts 2011, 07:08
Lillkapsakreem kohapallide ja koriandriõligaFoto: Jaan Heinmaa

Kogus: kahele

Koostisosad
mõned keskmise suurusega lillkapsaõisikud
2 klaasi piim
2 sl või
1 tk kohafilee
till, sool, valge pipar
Kalapuljongit
natuke värske koriandri lehti
Oliiviõli
Muskaatpähkel (soovi korral)

Valmistamine
1. Lillkapsakreemi tegemiseks keeda lillkapsaõisikud soolaga maitsestatud vees poolpehmeks ja kurna. Lisa piim ja keeda pehmeks. Lisa või ja püreeri. Maitsesta soola ja soovi korral riivitud muskaatpähkliga.2. Kohapallide valmistamiseks püreesta saumikseri abil kalafilee ühtlaseks massiks ning lisa sellele tilli, soola ja valget pipart. Vormi pallikesed ja keeda kalapuljongis. 3. Koriandriõli tegemiseks püreeri saumikseris või blenderis värske koriandri lehed oliiviõliga. Tilguta saadud ürdiõli taldrikule vahetult enne serveerimist. 4. Säti kreem ja kohapallid taldrikule ja tilguta ürdiõli lõhnaks taldrikule. NIPP: Kohakala asemel sobivad ka teised valge kala fileed.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee