Mahlane ploomikookFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
21. september 2008, 19:05

Mahlane ploomikook

Hapukate ploomidega pehme kook sulab suus – mõnus kooslus tee või kohviga.

Koostisosad
3 dl Jahu
1 tl Küpsetuspulber
180 g Maitsestamata toorjuust
1 dl Hapukoor
4 tk Muna
2 dl Suhkur
500 g Ploomid (kivideta, poolitatud)
Või vormi määrimiseks
Tuhksuhkur pealeraputamiseks

Valmistamine
Sega jahu ja küpsetuspulber. Sega hapukoor ja toorjuust. Vahusta munakollased 1,5 dl suhkruga, sega hapukoore-juustuseguga. Munavalged vahusta eraldi kõvaks vahuks,
vahustades lisa ülejäänud suhkur. Sega jahu toorjuustu-hapukooreseguga ja seejärel munavalgevahuga. Vala tainas 24 cm lahtikäivasse vormi. Lao ploomid tainale, lõikepool üleval. Küpseta 175 kraadi juures 45 minutit. Lase 5 minutit jahtuda. Raputa üle tuhksuhkruga, serveeri soojalt või toatemperatuuril.