Ploomikompott rohelise pipra ja vanilligaFoto: Daisy Lappard
Kiudainerikkad toidud
8. september 2008, 07:30

Ploomikompott rohelise pipra ja vanilliga

Rohelise pipra asemel võid kasutada ka valgeid piprateri, kuid siis vähenda kogust, sest need on teravama maitsega.

Koostisosad
300 g Ploomid
100 g Suhkur
200 g Vesi
0.5 tk Vanillikaun
1 tl Rohelised pipraterad

Valmistamine
Purusta kergelt pipraterad ja sega need suhkruga läbi. Aja suhkur, pipraterad ja vanillikaun veega keema ja keeda umbes 10 minutit. Kui siirup on valmis, tõsta vanillikaun välja ja eemalda vanilliseemned, mis pane uuesti siirupisse. Pese ja poolita ploomid, eemalda kivid. Aseta poolitatud ploomid purki ja vala peale kuum siirup. Kuumuta purke paar minutit ja sule seejärel õhukindlalt.

NIPP
* Hoidisest alles jäänud vanillikaun tasub ära kuivatada ja näiteks suhkru sisse torgata. Tulemuseks saad meeldiva aroomi ja kergelt vanillimaitselise suhkru.