Šokolaaditäidisega kringel
Kogus: kaheteistkümnele
Koostisosad
TAINAS
50 g toasoe pärm
4 dl käesoe piim
4 sl suhkur
1 tl sool
200 g toasoe või
1 kg jahu
4 tk toasoojad munad
TÄIDIS
1 dl kakaopulber
2.5 dl suhkur
200 g toasoe või
MÄÄRIMISEKS
1 trk muna
PEALE
tuhksuhkur
Valmistamine
Hõõru pärm soola ja suhkruga vedelaks. Lisa käesoe piim ja pool jahust, sega ühtlaseks. Sõtku tükkidena hulak toasoe või, siis ükshaaval munad ja ülejäänud jahu. sõtku senikaua, kuni tainas lööb kausi servade küljest lahti. Kata rätikuga ja jäta 1 tunniks kerkima. Täidise tarvis sega toasoe või kakaopulbri ja suhkruga. Rulli tainas piklikuks nelinurgaks. Määri täidis peale ning rulli tainaplaat tihedalt kokku (rull ei tohiks tulal väga jäme, seepärast peabki põhi olema piklik). Lõika rull kaheks võrdsekstükiks, tõsta mõlemad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja põimi kokku palmikuks. Kinnita otsad, et täidis küpsedes välja ei voolaks. Keera palmik hobuserauakujuliseks või vormi kringliks, määri pealt munaga. Küpseta 175-kraadises ahjus 40-50 minutit (pöördõhurežiimil 30-40 minutit) või kuni kringel on kauni värviga ja küps. Lase rätiku all jahtuda ning puista tuhksuhkruga üle.
Kommentaarid (0)