Küpsetised

Šokolaaditäidisega kringel 

Toidutare, 18. veebruar 2010, 08:55
Šokolaaditäidisega kringel Jaan Heinmaa
Paku seda mahlast ja maitsvat kringlit kohvi kõrvale vahetult peale valmistamist peaaegu jahtunult, muidu on seda raske lahti lõigata. Tänu ohtrale šokolaaditäidisega on kringel ka laste suur lemmik.

Kogus: kaheteistkümnele

Koostisosad
TAINAS
50 g toasoe pärm
4 dl käesoe piim
4 sl suhkur
1 tl sool
200 g toasoe või
1 kg jahu
4 tk toasoojad munad
TÄIDIS
1 dl kakaopulber
2.5 dl suhkur
200 g toasoe või
MÄÄRIMISEKS
1 trk muna
PEALE
tuhksuhkur

Valmistamine
Hõõru pärm soola ja suhkruga vedelaks. Lisa käesoe piim ja pool jahust, sega ühtlaseks. Sõtku tükkidena hulak toasoe või, siis ükshaaval munad ja ülejäänud jahu. sõtku senikaua, kuni tainas lööb kausi servade küljest lahti. Kata rätikuga ja jäta 1 tunniks kerkima. Täidise tarvis sega toasoe või kakaopulbri ja suhkruga. Rulli tainas piklikuks nelinurgaks. Määri täidis peale ning rulli tainaplaat tihedalt kokku (rull ei tohiks tulal väga jäme, seepärast peabki põhi olema piklik). Lõika rull kaheks võrdsekstükiks, tõsta mõlemad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja põimi kokku palmikuks. Kinnita otsad, et täidis küpsedes välja ei voolaks. Keera palmik hobuserauakujuliseks või vormi kringliks, määri pealt munaga. Küpseta 175-kraadises ahjus 40-50 minutit (pöördõhurežiimil 30-40 minutit) või kuni kringel on kauni värviga ja küps. Lase rätiku all jahtuda ning puista tuhksuhkruga üle.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee