Kohvimaitseline šokolaadifondant
Kogus: kümnele
Koostisosad
TAINAS
200 g mõru šokolaad
200 g Või
5 tk Muna
1 sl Jahu
3 dl Suhkur
0.5 dl viski, konjak või brändi
0.5 dl espresso või väga kange kohv
AMARETTOKIRSID
500 g Kirsid (külmutatud)
0.5 dl Suhkur
1 sl Amaretto liköör
SERVEERIMISEKS
vanillijäätis
Valmistamine
Sulata paksupõhjalises kastrulis tükeldatud šokolaad ja või. Sega ühtlaseks, tõsta tulelt ja jahuta. Sega hulka munad, jahu, suhkur, alkohol ja kohv, töötle ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Kui soovid valmistada väikseid koogikesi, vajuta 20 x 20 cm suurused küpsetuspaberi tükid 10 metallist muffinivormi põhja ja vala tainas vormidesse. Küpseta ahjus 200° juures 25-30 minutit. Kui tikuga keskelt proovida, peab kook olema seest veel kergelt vedel. Pane külmunud kirsid ja suhkur kaanega kastrulisse ning kuumuta väiksel tulel seni, kuni kirsid on sulanud. Sega aeg-ajalt. Kuumuta veel 10 minutit, kuni kirssidest eraldunud vedelik on peaaegu ära keenud. Lisa liköör, sega läbi ja tõsta tulelt. Jahuta ning serveeri amarettokirsse koos koogi ja vanillijäätisega
Kommentaarid (0)