Kohvimaitseline šokolaadifondantFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
11. veebruar 2009, 19:34

Kohvimaitseline šokolaadifondant

Tõeliselt hea, kergelt vedela sisuga kook, mida võiks serveerida vanillijäätise ja amarettokirssidega. Võid valmistada kümme väiksemat koogikest või ühe suure.

Kogus: kümnele

Koostisosad
TAINAS
200 g mõru šokolaad
200 g Või
5 tk Muna
1 sl Jahu
3 dl Suhkur
0.5 dl viski, konjak või brändi
0.5 dl espresso või väga kange kohv
AMARETTOKIRSID
500 g Kirsid (külmutatud)
0.5 dl Suhkur
1 sl Amaretto liköör
SERVEERIMISEKS
vanillijäätis

Valmistamine
Sulata paksupõhjalises kastrulis tükeldatud šokolaad ja või. Sega ühtlaseks, tõs­ta tulelt ja jahuta. Sega hulka munad, jahu, suhkur, alkohol ja kohv, töötle ühtlaseks. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Kui soovid valmistada väikseid koogikesi, vajuta 20 x 20 cm suurused küpsetuspaberi tükid 10 metallist muffinivormi põhja ja vala tainas vormidesse. Küpseta ahjus 200° juures 25-30 minutit. Kui tikuga keskelt proovida, peab kook olema seest veel kergelt vedel. Pane külmunud kirsid ja suhkur kaanega kastrulisse ning kuumuta väiksel tulel seni, kuni kirsid on sulanud. Sega aeg-ajalt. Kuumuta veel 10 minutit, kuni kirssidest eraldunud vedelik on peaaegu ära keenud. Lisa liköör, sega läbi ja tõsta tulelt. Jahuta ning serveeri amarettokirsse koos koogi ja vanillijäätisega