Kalatoitude retseptid

Praetud hiidkrevetid ingveriaioliga 

Roman Zaštšerinski, 11. veebruar 2009, 19:34
Praetud hiidkrevetid ingveriaioligaFoto: Kristjan Lepp

Kogus: ühele

Koostisosad
Koorimata hiidkrevetid
AIOLI
2 tk Munakollane
1 sl Dijoni sinep
125 ml viinamarjaseemneõli või kvaliteetne taimeõli
75 ml oliivi
Natuke safranit
1 kaun Tšilli
10 g Ingver
sidrunimahl, sool
1 sl Punase veini äädikas

Valmistamine
Vahusta munakollased ja sinep. Lisa tasapisi mõlemad õlid ja vahusta, kuni mass muutub paksuks. Kuumuta äädikas koos safraniga, lisa kuumana segule ja vispelda. Lõika tšilli ja ingver hästi pisikesteks kuubikuteks ning sega aiolisse. 
Serveeri praetud hiidkrevettidega. Puhasta krevetid koortest, tee seljale sisselõige ja eemalda must soolikas. Lase pann kuumaks, vala sinna oliiviõli ja prae krevette mõlemalt poolt 1 minut. Võta pann tulelt ja lase krevettidel seista kuumal pannil 1-2 minutit. Enne serveerimist raputa peale soola.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee