Orecchiette lõhe, krevettide ja aïoli’gaFoto: Ajakirjade Kirjastus
Kalatoitude retseptid
11. veebruar 2009, 19:33

Orecchiette lõhe, krevettide ja aïoli’ga

Selline rammus ja aïoli’ne kalapasta

Kogus: kahele

Koostisosad
200 g orecchiette pasta
10 tk lõhefilee õhukesed viilud
1 tk Tomat
1 tk 8ca 7cm) Kurk
0.5 tk Sibul
4 tk (mini)spinatilehed
1 peotäis Kooritud krevetid
Õli praadimiseks
AÏOLI
1 tk Munakollane
0.5 küünt Küüslauk
6 sl Oliiviõli
maitseks sool, sidrunimahl
PALSAMIÄÄDIKAKARAMELL
tume suhkrusiirup
Palsamiäädikas
Kaneelikoor
Nelk
Muskaatpähkel (jahvatatud)
Apelsinikoor
Vürts
Vanillikaun
Kardemon
Tähtaniis

Valmistamine
Keeda pasta al dente. Soola lõhefilee õrnalt. Aïoli valmistamiseks vahusta ettevaatlikult toores munakollane, pressitud küüslauk, oliiviõli, sidrunimahl ja sool. Koori tomat ja lõika sektoriteks. Kurgist viiluta kartulikoorijaga õhukesed viilud. Prae hakitud sibul, lisa pasta ning hetke pärast ka tomatisektorid ja kurgiviilud. Seejärel lisa minispinati lehed ja krevetid ning pisut hiljem lõheviilud. Sega kiiresti läbi (oluline on, et lõhe ei küpseks, aga oleks soe), lisa aïoli ja serveeri kohe. Peale triibuta palsamiäädikakaramelli. Selle tegemiseks kuumuta maitseaineid kuival pannil, lisa siirup ja palsamiäädikas, keeda kokku ja kurna.