Vene köök

Meie borš 

Roman Zaštšerinski, 15. veebruar 2011, 06:48
Meie borš Kristjan Lepp
Küüslaugurikas borš Roman Zaštšerinski moodi valmib värske kapsa ja kartuliga.

Kogus: kaheksale

Koostisosad
PULJONG SUPI JAOKS
1.5 kg kondiga veiseliha
4 lehte loorber
10 tera must pipar
2 tera nelk
1 tk sibul
1 tk porgand
1 tk küüslaugupea
100 g kuivatatud ploomid
4 l vesi
SUPP
1 kg peet
6 tk Kartul
2 tk sibul
1 tk porgand
3 spl Tomatipasta
0.25 tk Valge peakapsas
1 spl sool
1 spl suhkur
1 tl äädikas 30%
must pipar
5 küünt Küüslauk
värsket peterselli, tilli ja rohelist sibulat
SERVEERIMISEKS
must leib
hapukoor

Valmistamine
1. Loputa liha külma vee all puhtaks, pane potti ja kalla peale külm vesi. Lase keema ja korja puljongilt vaht. Keeda liha 1 tund. Kui vahtu enam ei tule, lisa poolitatud sibul, porgand, ja küüslaugupea ning maitseained ja ploomid. Kata kaanega ja keeda madalal kuumusel 2 tundi. Kurna puljong, tõsta liha välja ja lõika kuubikuteks.2. Keeda peedid (selleks kulub umbes 1 tund), koori, riivi ja lisa 1/2 spl 30% äädikat, et peet säilitaks oma kauni värvuse. Pane riivitud peet kõrvale. Koori ja tükelda sibul. Haki kapsas, lõika sibul ribadeks ja riivi porgand. Prae sibul ja porgand õlis poolpehmeks. Lisa tomatipasta ja hauta veel veidi aega.3. Lisa puljongile praetud sibul ja porgand ning keeda 5 minutit. Lisa kartulikuubikud ja kapsas, keeda 10 minutit. Lisa riivitud peet ja keeda veel 5 minutit. Nüüd lisa lihakuubikud, maitsesta soola-suhkru, äädika ja musta pipraga ning tõsta tulelt.4. Haki küüslauk ja ürdid ning lisa supile. Kata pott kaanega ja lase vähemalt 10 minutit enne serveerimist maitsestuda.Serveeri hapukoore ja musta leivaga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee