Itaalia köök

Verigreibi-granita 

Angelica Udeküll, 5. september 2008, 10:02
Verigreibi-granita Daisy Lappard
Greibi asemel võid granita’t valmistada ka marjade, sidruni, laimi või apelsiniga. Sekka sobib lisada ka alkoholi, näiteks mõnd tsitruslikööri või Campari’t.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 klaas Suhkur
1.25 klaasi Vesi
4 tk Verigreip
mündilehti

Valmistamine
Aja vesi ja suhkur keema ning keeda madalal tulel 15 minutit. Jahuta siirup maha ja aseta kausiga üheks ööks külmkappi seisma. Hommikul pigista siirupi hulka greibimahl ja sega korralikult läbi. Aseta külm mass päevaks sügavkülma seisma, kuid sega seda iga 30 minuti tagant kahvliga. Serveeri kas pokaalis või greibikoores koos mündilehtedega.

SOOVITUS:
* Granita on originaalis Sitsiiliast pärinev maius, mis on suviseks jahutuseks parim lahendus, kuna on rasva-, piima- ja munavaba. Granita’t võib külmumise järgi kirjeldada kui kristallmagustoitu, sest tulemuseks on õrnad jääkristallikihid.
* Veest ja suhkrust valmiv siirup ei tohi karamelliks muutuda. Kui mass hakkab karamelliseeruma, lõpeta siirupi keetmine.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee