Küpsetised

Soojad šokolaadimuffinid vanillijäätise ja šokolaadikastmega 

Lia Virkus, 4. veebruar 2010, 20:49
Need muffinid sobivad hästi lõpetama pidulikku lõunat või õhtusööki, maitsedes hästi just külma vanillijäätisega.

Kogus: ühele

Koostisosad
3.5 dl nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Söögisooda
veidi soola
1.5 dl šokolaadinööbid (Fazer)
125 g või
2.5 dl Tume Muscovado suhkur
1 dl kakaopulber
2 tk muna
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1.5 dl piim
SERVEERIMISEKS
valmis šokolaadikastet
0.5 l vanillijäätist
1 dl röstitud kreeka pähklid

Valmistamine
Sega kokku kuivained: jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool. Lisa ka šokolaadinööbid. vahusta teises kausis toasoe või suhkruga. Lisa kakaopulber ja vanillsuhkur ning ükshaaval ja pidevalt segades munad. Seejärel lisa piim ja vahusta ühtlaseks. sõelu hulka kuivained ja sega võimalikult vähe. Jaga tainas pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit. Lase 5-10 minutit vormis jahtuda. Serveeri põhjapool üleval. Tõsta igale muffinile vanillijäätisekuulike ja nirista peale šokolaadikaste. Puista peale röstitud kreeka pähkleid.Naudi kohe kuuma kohvi kõrvale.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee