Küpsetised

Pisikesed porgandipirukad 

Toidutare, 4. veebruar 2010, 20:48
Pisikesed porgandipirukadFoto: Jaan Heinmaa
Suupistekoogid, mis näevad välja nagu muffinid, kuid kuuluvad siiski pirukate perre.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS
5 dl jahu
1 tl Küpsetuspulber
1 dl Kaerahelbed
200 g küpsetusmargariin
2 tk Munakollane
4 sl vesi
TÄIDIS
500 g Porgand
3 sl õli
3 sl vesi
2 tk muna
1 dl Maitsestamata jogurt
sool
Muskaatpähkel (jahvatatud)

Valmistamine
Näpi külmad tainaained sõrmedega sõmeraks või töötle masinaga. Lisa munarebud ja vesi, sega tainaks. Pane tainas täidise valmimise ajaks külma.Riivi porgandid jämeda riiviga ning hauta 15 minutit madalal kuumusel õli ja veesegus; lase veidi jahtuda. Klopi juurde munad, koor ja maitseained. Vooderdamuffinipanni pesad tainaga ja täida porgandiseguga.Küpseta ahju alumisel siinil 225° juures 10 minutit, seejärel alanda kuumus 175°-le ning küpseta veel umbes 20 minutit ehk kuni täidis on läbi küpsenud.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee