Õhtusöögi retseptid

Sõbranna tomati-kodujuustulasanje 

Lia Virkus, 21. november 2010, 10:45
Sõbranna tomati-kodujuustulasanjeFoto: Jaan Heinmaa
Maitsvat tomati-kodujuustulasanjet tegi algul mu sõbranna, kelle poja lemmik see oli. Nüüdseks on toit rännanud ka meie pere menüüsse. Valmistame seda omatehtud tomatihoidisega, mida paneme koguseliselt sama palju kui purustatud tomatit.

Kogus: kuuele

Koostisosad
16 tk Lasanjeplaadid
TOMATIKASTE
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
1 -2 sl Õli
sool, suhkur, must pipar
2 purki (a 400g) Purustatud tomatid (ürtide või küüslauguga)
KODUJUUSTUKASTE
600 g Kodujuust
100 g Riivjuust
Aroomisool
hakitud till, petersell või muu maitseroheline
PEALE
100 g Riivjuust

Valmistamine
Haki sibul ja küüslauk, kuumuta õlis klaasjaks. Lisa tomatikonservid ning lase kastmel keema tõusta. Alanda kuumust, lisa maitseained ja hauta ilma kaaneta 15–20 minutit.
Juustukastme tarvis sega riivitud ja kodujuust, maitsesta aroomisoola ja maitserohelisega.
Pane ahjuvormi põhja kiht tomatikastet, kata nelja lasanjeplaadiga. Tõsta peale kiht kodujuustukastet. Jätka nii kihtide tegemist, kuni kõik ained on otsas; viimaseks jäta tomatikaste. Puista peale riivitud meelepärast juustu ja soovi korral tugevam maitse andmiseks ka pisut Parmesani. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 minutit.