Lõunasöögi retseptid

Oa-kartulisalat 

Angelica Udeküll, 15. juuni 2010, 07:30
Oa-kartulisalat Daisy Lappard
Salatisse sobivad nii värsked kui ka külmutatud oad. Eelista peenikesi rohelisi oakaunu, need on õrnema maitsega ja mahlasemad.

Kogus: kahele

Koostisosad
0.5 tk väiksem sibul
225 g keedetud kartulid
150 g Türgi oad
1 sl oliiviõli
1 sl Punase veini äädikas
1 sl Mesi
1 sl Basiilik (värske, hakitud)
1 sl hakitud petersell
100 g Peekon

Valmistamine
1.  Keeda ubasid soolaga maitsestatud vees paar minutit. Loputa külma veega.
2.  Sega omavahel õli, äädikas ja mesi. Lisa ka veidi soola ja pipart.  
3.  Aseta oad paariks minutiks kastme sisse marineeruma.
4.  Lisa marinaadi hulka ka sibulakettad ja lase veel paar minutit seista.
5.  Koori ja haki keedetud kartul ning lisa ubade juurde.
6.  Prae peekoniribad ja lisa need salatile koos hakitud peterselli ja basiilikuga.
# Kui veiniäädikas ei ole väga happeline, lisa marinaadi hulka ka veidi värsket sidrunimahla.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee