Mamma Ungari stiilis ”sulp”Foto: Sandra Urvak
Lõunasöögi retseptid
26. august 2009, 16:31

Mamma Ungari stiilis ”sulp”

Seda rooga tegi mamma meile lapsepõlves väga palju. Eriti siis, kui oli hea tomatiaasta. See on mõnus roog, et kasutada ära igasugused külmkappi seisma jäänud jäägid: jupp vorsti, tükk juustu, paar päeva tagasi keedetud soolaoad jne. Kõige parem on kasutada tomateid, mis on juba pisut liiga pehmeks läinud.

Kogus: neljale

Koostisosad
10 tk Küpsed tomatid
200 g soolaoad
200 g peekonit ja igasuguseid vorsti- ja singijuppe
2 tk suured sibulad
Baklažaan
1 sl pune
4 tk Muna
200 g juustu (ära võib kasutada kõik külmkappi jäänud juustutükid)
sool, pipar
1 sl Paprika (jahvatatud)
mõned lehed värsket basiilikut

Valmistamine
Viiluta peekon, vorstijupid, sibul ja baklažaan ning prae suurel pannil pruuniks.
Lisa tükeldatud tomat ja soolaoad. Keeda ”sulpi” 10–15 minutit. Löö sisse munad ja lisa juustujäägid. Sega kõik läbi ja küpseta, kuni muna on hüübinud ja juust sulanud. Maitsesta rooga punase paprika pulbri, soola, pipra, pune ja basiilikuga.
Mina armastan seda süüa lavašitükiga, mis on pätsist rebitud, mitte lõigatud.
Mõnus solberdamine.