Linnuliha retseptid

Pardipajaroog 

Pille Enden, 17. jaanuar 2012, 06:37
PardipajaroogFoto: Jaan Heinmaa
Pikka aega nõrgal kuumusel haudunud part on pehme ja hästi maitsestunud.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg:
Ettevalmistusaeg 50 minutit + 3 tundi hautamiseks

Koostisosad
1 tk Part (ca 2kg)
sool, must pipar
4 tk Sibul
1 tk suurem porgand
1 tk Varsseller
2 dl jahu
1 sl Oliiviõli
1 sl Tomatipasta
2 dl Punane vein
2 lehte Loorber
2 küünt Küüslauk
8 dl Kanapuljong
värske hakitud tüümian ja petersell

Valmistamine
Tükelda part. Koori porgandid ja sibulad ning haki. Tükelda seller. Maitsesta parditükid soola ja musta pipraga. Vala jahu kaussi ning sega soola ja pipraga. Veereta parditükke jahus. Kuumuta õli suurema kastruli põhjas ja pruunista parditükke, nahapool all, 5–6 minutit. Pööra tükid ümber ja pruunista veel 4 minutit. Tõsta parditükid potist välja. Pane potti porgandid, seller, sibulad ja loorberileht.Maitsesta soola ja pipraga ning hauta umbes 4–5 minutit. Lisa tomatipasta ja vein. Sega hulka hakitud küüslauk ja puljong. Lisa parditükid ja tüümian. Kuumuta keemiseni, keera kuumus madalamaks ja hauta nõrgal kuumusel 3 tundi. Tõsta pott tulelt ja sega hulka hakitud petersell.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee