Linnuliha retseptid

Kana-riisivokk kukeseentega 

Toidutare, 25. august 2009, 06:41
Kana-riisivokk kukeseentega Jaan Heinmaa
Maitsev panniroog valmib kiirelt ja sobib lauale hästi töönädala keskel. Kasuta võimalusel värskeid kodumaiseid metsaseeni, näiteks kukeseeni või puravikke.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
30 minutit

Koostisosad
150 g Riis
1 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
2 tk Kanakints või -filee
2 tk Tomat
1 tk sidruni mahl ja riivitud koor
2 sl Õli
150 g Kukeseened, puravikud või šampinjonid
1 dl magusterav tšillikaste
1 sl Mesi
1 tl Sool
2 sl hakitud petersell
2 sl hakitud münt

Valmistamine
Pane riis keema. Viiluta sibul ja purusta küüslauk. Lõika kana tükkideks ja tomatid kuubikuteks. Riivi sidrunilt koor ja pressi välja mahl. Kuumuta vokkpannil õli, pruunista seal sibulat ja küüslauku 1–2 minutit. Lisa kanatükid ning pruunista ka need. Seejärel lisa sidrunikoor ja -mahl, kuumuta 3–4 minutit. Pane juurde tomatikuubikud, tükeldatud seened, tšillikaste, mesi ja sool, sega läbi. Viimaks lisa keedetud ja nõrutatudriis ning kuumuta kõik koos läbi. Puista peale hakitud värske petersell ja münt. Serveeri kohe.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee