Eesti köök

Seene ja sinihallitusjuustu vormiroog 

Pille Enden, 29. august 2008, 10:26
Seene ja sinihallitusjuustu vormiroog Jaan Heinmaa
Sinihallitusjuust annab seenevormile meeldivalt pikantse maitse. Serveeri salati või riisiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Ettevalmistusaeg 15 min + küpsetamiseks 10 min

Koostisosad
30 g Või
500 g Tükeldatud seened (puravikud, kuuseriisikad või šampinjonid)
3 küünt Küüslauk (purustatud)
3 sl Valge vein
2.5 dl Vahukoor
300 g Sinihallitusjuust
0.75 dl Murulauk (hakitud)
Sool

Valmistamine
Sulata potis või. Hauta selles seenetükke ja küüslauku 2–3 minutit.Lisa vein ja rõõsk koor ning alanda kuumust. Hauta veel 2–3 minutit.Murenda hulka sinihallitusjuust ja lisa hakitud murulauk, hauta veel 2 minutit. Maitsesta soolaga. Tõsta pott tulelt ja vala segu ahjuvormi.Küpseta 220-kraadises ahjus 10 minutit, kuni vorm on pealt kuldpruun.Rooga võib valmistada ka soolaseentest, siis vähenda seente kogust jaole ettevaatlik soolaga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee