Kiudainerikkad toidud

Pidulik tikrikook 

Angelica Udeküll, 29. august 2008, 06:54
Pidulik tikrikook Daisy Lappard
Igasuguse tikrikoogi puhul ei tohiks tainas jääda liiga õhukeseks, sest kook võib tikritest imbuva vedeliku tõttu liiga ära vettida.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
400 g Muretainas
100 g Demerara suhkur
50 g Vesi
800 g Karusmarjad
3 tk Munavalge
100 g Suhkur
1 tl Maisitärklis

Valmistamine
1. Rulli muretainas õhukeseks ja aseta lahtikäivasse koogivormi, mis on 28 cm läbimõõduga.
2. Kata tainas küpsetuspaberi ja kuivade hernestega ning küpseta 180 kraadi juures umbes 20 minutit.
3. Lase suhkur ja vesi keema ning lisa siirupi hulka 500 g tikreid. Kuumuta paar minutit.
4. Tõsta pott tulelt, kurna maha ja lase marjadel jahtuda.
5. Tõsta marjad eelküpsetatud koogipõhjale ja vala kuumutatud tikrite peale 300 g tooreid tikreid.
6. Klopi munavalged tugevaks vahuks ja lisa lusikashaaval suhkur ning maisitärklis.
7. Tõsta munavaht tikritele ja küpseta kooki 140 kraadi juures umbes 40 minutit. Munavalge küpsetamisel peaks säilitama madalat temperatuuri, sest kõrgem kuumus lööb valgesse koogikattesse praod sisse. See kehtib ka näiteks beseede valmistamisel.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee