Tervislik peedipüreesupp
Kogus: neljale
Koostisosad
500 g Peet (toores)
1 sl Punane veiniäädikas
8 dl köögiviljapuljong
1 tk Punane sibul
4 tk Kartul
2 dl Rõõsk koor
0.5 tl Must pipar
0.5 tl pune (kuivatatud)
0.5 tl Basiilik (kuivatatud)
1 tl Ürdisool
SERVEERIMISEKS
4 sl paks hapukoor või maitsestamata jogurt
Valmistamine
Lõika kooritud peedid väikesteks kuubikuteks, pane keevasse puljongisse, lisa äädikas ning lase 40 minutit tasakesi haududa. Lisa tükeldatud kartul ja sibul ning hauta, kuni kõik ained on pehmed. Püreesta seguriga peeneks, lisa maitseained ja koor ning kuumuta veel kord keemiseni. Tõsta igasse taldrikusse ka lusikatäis hapukoort või jogurtit.
Kommentaarid (0)