Tervislik peedipüreesuppFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
14. august 2008, 07:38

Tervislik peedipüreesupp

Püreesupifännidele ilus värviline kõhutäis, mis sisaldab ohtralt meie imuunsüsteemi tugevdavat peeti. Supp võtab pisut aega, aga selle eest on lihtne ja tervislik.

Kogus: neljale

Koostisosad
500 g Peet (toores)
1 sl Punane veiniäädikas
8 dl köögiviljapuljong
1 tk Punane sibul
4 tk Kartul
2 dl Rõõsk koor
0.5 tl Must pipar
0.5 tl pune (kuivatatud)
0.5 tl Basiilik (kuivatatud)
1 tl Ürdisool
SERVEERIMISEKS
4 sl paks hapukoor või maitsestamata jogurt

Valmistamine
Lõika kooritud peedid väikesteks kuubikuteks, pane keevasse puljongisse, lisa äädikas ning lase 40 minutit tasakesi haududa. Lisa tükeldatud kartul ja sibul ning hauta, kuni kõik ained on pehmed. Püreesta seguriga peeneks, lisa maitseained ja koor ning kuumuta veel kord keemiseni. Tõsta igasse taldrikusse ka lusikatäis hapukoort või jogurtit.