Itaalia köök

Tagliatelle itaaliapärases seenekastmes 

Toidutare, 13. september 2010, 06:16
Tagliatelle itaaliapärases seenekastmesFoto: Jaan Heinmaa
15 minutiga saad pasta juurde maitsva itaaliapärase seenekastme. Värskelt riivitud Parmesan annab roale viimase lihvi.

Kogus: neljale

Koostisosad
400 g Tagliatelle
KOOREKASTE
2 küünt Küüslauk
2 dl Rõõsk koor
5 dl lihapuljong
0.5 tk sidrunist pressitud mahl
Sool
Must pipar
1.5 sl Või
SERVEERIMISEKS
300 g Värsked seened (näit. kuningservikuid)
100 g Peekon või toorsuitsusink
Basiilik (värske) või petersell
riivitud Parmesani juust
Sool
Must pipar

Valmistamine
Keeda pasta rohkes soolaga maitsestatud vees. Samal ajal valmista koorekaste. Selleks sulata kastruli põhjas 0,5 sl võid, lisa peenestatud küüslauk ja hauta pehmeks. Vala hulka koor ja lihapuljong. Alanda kuumust ning hauta, kuni kaste on paks ja kooretaoline. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Sulata pannil ülejäänud või, lisa tükeldatud seened ning kuumuta, kuni seentest eraldunud vedelik aurustub. Lisa ka tükeldatud sink või peekon ja hakitud ürt, kuumuta 5–10 minutit. Maitsesta soola-pipraga.Vala koorekaste nõrutatud pastale, sega läbi ja tõsta suuremasse kaussi. Kalla peale seene-singisegu ja puista basiilikulehti. Riputa üle riivitud Parmesaniga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee