Tagliatelle itaaliapärases seenekastmes
Kogus: neljale
Koostisosad
400 g Tagliatelle
KOOREKASTE
2 küünt Küüslauk
2 dl Rõõsk koor
5 dl lihapuljong
0.5 tk sidrunist pressitud mahl
Sool
Must pipar
1.5 sl Või
SERVEERIMISEKS
300 g Värsked seened (näit. kuningservikuid)
100 g Peekon või toorsuitsusink
Basiilik (värske) või petersell
riivitud Parmesani juust
Sool
Must pipar
Valmistamine
Keeda pasta rohkes soolaga maitsestatud vees. Samal ajal valmista koorekaste. Selleks sulata kastruli põhjas 0,5 sl võid, lisa peenestatud küüslauk ja hauta pehmeks. Vala hulka koor ja lihapuljong. Alanda kuumust ning hauta, kuni kaste on paks ja kooretaoline. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga. Sulata pannil ülejäänud või, lisa tükeldatud seened ning kuumuta, kuni seentest eraldunud vedelik aurustub. Lisa ka tükeldatud sink või peekon ja hakitud ürt, kuumuta 5–10 minutit. Maitsesta soola-pipraga.Vala koorekaste nõrutatud pastale, sega läbi ja tõsta suuremasse kaussi. Kalla peale seene-singisegu ja puista basiilikulehti. Riputa üle riivitud Parmesaniga.
Kommentaarid (0)