Mehhiko köök

Mehhikopärane riisiroog veiseliha ja ubadega 

Rudolf Visnapuu, 27. august 2008, 13:39
Mehhikopärane riisiroog veiseliha ja ubadegaFoto: Sandra Urvak
See roog sarnaneb kuulsa chili con carnega, sobib süüa koos tortillade või tacodega.

Kogus: neljale

Koostisosad
2 klaasi Pikateraline riis
2 sl Oliiviõli
500 g Veiseliha
2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
5 tk Tomat
2 sl Tomatipasta
1 klaas Vesi
1 sl Suhkur
1 kaun Tšilli
400 g punased konservoad
Suhkur
Tšillimaitseaine
Sool
Must pipar
3 oksa Harilik pune
4 sl Rõõsk koor

Valmistamine
Keeda riis. Lõika liha kuubikuteks, sibul ribadeks, tomatid sektoriteks ning haki küüslauk ja puhastatud tšilli peeneks. Prae liha kuumal pannil oliiviõlis 5–6 minutit. Lisa küüslauk, sibul ja tomatipasta ning prae veel 3–4 minutit. Kalla peale vesi. Kui toit on keema läinud, lisa tomatisektorid, tšilli ja oad. Hauta tasasel tulel 15–20 minutit. Lisa riis, maitsesta toit suhkruga ja hauta veel 5–7 minutit. Lisa koor, maitsesta lõplikult ja riputa üle hakitud punega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee