Ahvenafileed kukeseentegaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
13. august 2008, 18:57

Ahvenafileed kukeseentega

Kukeseenehautise ja juustuga kaetud ahvenafileed maitsevad hästi kuumade keedetud kartulitega.

Kogus: neljale

Koostisosad
400 g ahvenafilee
200 g Kukeseened (või kuuseriisikad)
1 tk Sibul
1 tl Või
0.5 sl Jahu
1 dl Rõõsk koor 10%
0.5 dl Riivitud Emmentali juust
Sool
Sidrunipipar

Valmistamine
Haki sibul ja tükelda seened. Tõsta seened potti ning kuumuta, kuni neist eraldunud vedelik on aurustunud. Lisa või ja hakitud sibul, hauta 2–3 minutit. Raputa peale jahu, sega ja kuumuta läbi.Lisa rõõsk koor, sool ja sidrunipipar, hauta 5 minutit ning tõsta pott tulelt. Pane juurde riivjuust ja sega selle sulamiseni.Tõsta ahvenafileed võiga määritud ahjuvormi, maitsesta soovi korral kergelt soolaga. Tõsta peale seenesegu ja küpseta ahjus 180° juures 10–15 minutit.