Munavaba Caesari salat
Kogus: neljale
Koostisosad
SALAT
1 pea Rooma salat
Parmesani viile
KASTE
4 tk Anšoovisefilee
2 küünt Küüslauk
2 tl Veiniäädikas
1 spl sidrunimahl
1 tl Worcestershire'i kaste
1 tl Dijoni sinep
1.5 dl Oliiviõli
KRUTOONID
1 spl või
1 spl õli
1 küüs Küüslauk
4 dl kuubikuteks lõigatud sai
Valmistamine
1. Eeltööna valmista krutoonid. Selleks sulata või ja sega selle hulka õli. Lisa potti ka poolitatud küüslauk, sool ja pipar. Eemalda pott tulelt ja jäta kümneks minutiks maitsestuma.2. Sega saiakuubikud õliseguga, laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja aseta 180kraadisesse ahju 15 minutiks küpsema.3. Kastmeks purusta saumikseriga omavahel kõik komponendid, v.a õli.4. Pidevalt vahustades nirista juurde õli, kuna moodustub kreemjas kaste.5. Pese ja rebi salatilehed ning sega kastmega läbi.6. Serveerides puista peale saiakrutoonid ja tõmba Parmesani juustust koorimisnoaga õhukesed liistud. # Caesari salatile võid tummisemaks kõhutäiteks lisada kas ahjukana või ahjulõhet. Küpseta fileed ja aseta lihtsalt valmissalatile. # Kui Rooma salatit ei ole saada, võid asendada selle näiteks jääsalati või mõne muu mahlasemat ja magusamat tüüpi salatiga.
Kommentaarid (0)