Lõunasöögi retseptid

Munavaba Caesari salat 

Angelica Udeküll, 15. juuli 2010, 08:48
Munavaba Caesari salat Daisy Lappard
Caesari kastme tegemiseks on erinevaid mooduseid, paljud neist sisaldavad toorest muna. Käesolev retsept on ilma munata, kuid vaata kas või salatipottide küljes olevaid retsepte ja leia oma lemmik

Kogus: neljale

Koostisosad
SALAT
1 pea Rooma salat
Parmesani viile
KASTE
4 tk Anšoovisefilee
2 küünt Küüslauk
2 tl Veiniäädikas
1 spl sidrunimahl
1 tl Worcestershire'i kaste
1 tl Dijoni sinep
1.5 dl Oliiviõli
KRUTOONID
1 spl või
1 spl õli
1 küüs Küüslauk
4 dl kuubikuteks lõigatud sai

Valmistamine
1.  Eeltööna valmista krutoonid. Selleks sulata või ja sega selle hulka õli. Lisa potti ka poolitatud küüslauk, sool ja pipar. Eemalda pott tulelt ja jäta kümneks minutiks maitsestuma.2.  Sega saiakuubikud õliseguga, laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja aseta 180kraadisesse ahju 15 minutiks küpsema.3.  Kastmeks purusta saumikseriga omavahel kõik komponendid, v.a õli.4.  Pidevalt vahustades nirista juurde õli, kuna moodustub kreemjas kaste.5.  Pese ja rebi salatilehed ning sega kastmega läbi.6.  Serveerides puista peale saiakrutoonid ja tõmba Parmesani juustust koorimisnoaga õhukesed liistud. # Caesari salatile võid tummisemaks kõhutäiteks lisada kas ahjukana või ahjulõhet. Küpseta fileed ja aseta lihtsalt valmissalatile. # Kui Rooma salatit ei ole saada, võid asendada selle näiteks jääsalati või mõne muu mahlasemat ja magusamat tüüpi salatiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee