Kiudainerikkad toidud

Brüleekreem kevadise rabarberiga 

Eva Palu, 31. mai 2010, 07:35
Brüleekreem kevadise rabarbrigaFoto: Eva Palu
Vana hea klassika kevadises kuues.

Kogus: kuuele

Koostisosad
6 tk Munakollane
1.25 dl suhkur
2 tl + suhkur karamellistamiseks
3.2 dl Vahukoor
1.5 dl piim
200 g Rabarber
1 dl suhkur

Valmistamine
Esmalt valmista rabarbripüree. Selleks haki rabarber, sega suhkruga ja kuumuta 5-7 minutit, kuniks rabarber on pehme. Määri brüleekreemi vormid võiga ja tõsta igasse vormi 1-2 spl rabarbrisegu (liigne vedelik jäta alles).
Vahusta munakollased suhkruga. Kuumuta koor ja piim keemiseni ja nirista see munakollaste hulka, viimast pidevalt segades. Jaga segu vormidesse ja pane vormid 160-kraadisesse ahju küpsema. Pane ahju ka üks veega täidetud nõu, sest brüleekreem armastab küpsemisel niiskust. Küpseta 25-30 minutit. Jahuta täielikult. Enne serveerimist puista peale õrn suhkrukiht ja karamellista kas leeklambiga või ahjus grillrežiimil.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee