Kiudainerikkad toidud

Tikritega plaadikook 

Toidutare, 3. august 2008, 09:32
Tikritega plaadikookFoto: Jaan Heinmaa
Südasuvine hapukoore-muretaina plaadikook, mida võib lisaks tikritele teha ka teistest suvemarjadest või esimestest õuntest.

Koostisosad
TAINAS
200 g Hapukoor
300 g Jahu
250 g Või
TÄIDIS
1 l Karusmarjad ehk tikrid
3 sl Riivsai
3 sl Fariinsuhkur
2 sl Kaneel (jahvatatud)

Valmistamine
Haki jahu võiga segamini, lisa hapukoor ja sega ühtlaseks taignaks. Aseta pooleks tunniks külma. Rulli pool taignast põhjaks, aseta peale tikrid. Raputa üle riivsaia, suhkru ja kaneeliga. Teine pool taignast rulli katteks peale. Torka kahvliga mõned augud sisse ja määri munaga. Küpseta 200° juures 25 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee