Ahjumagustoit murelitega
Kogus: kahele
Koostisosad
200 g murelid
50 g Mandlilaastud (röstitud)
1 tk Muna
1 sl Suhkur
1 sl Jahu
Valmistamine
Pese murelid, poolita ja eemalda kivid. Aseta poolitatud murelid väikeste ahjuvormide põhja.
Purusta röstitud mandlilaastud näppude vahel peeneks. Vahusta üheskoos suhkur, muna ja mandlilaastud. Lisa munavahule jahu ja vala segu murelitele. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 15 minutit.
Murelid võib magustoidus asendada kirssidega, mis on sobivalt veidi hapukamad. Samuti võid proovida sama rooga põldmarjade või ka rabarberiga. Sellesse rooga sobib lisada pitsike alkoholi, parima maitse annab Grand Marnier, mis on tõelisest konjakist valmistatud apelsiniliköör.
Kommentaarid (0)