Küpsetised

Ploomikakuke 

Toidutare, 6. detsember 2010, 09:38
Ploomikakuke Rama

Kogus: ühele

Koostisosad
200 g toasoe küpsetusmargariin
4 dl suhkur
3 tk muna
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
0.25 tl sool
1.5 tl Küpsetuspulber
1.5 dl Hapukoor
10 tk ploomid (kivid eemaldatud)
4 dl (220g) jahu
4 tl suhkur peale puistamiseks

Valmistamine
1. Eelkuumuta ahi 170 kraadini. Määri 24 cm läbimõõduga koogivorm margariiniga ja vooderda põhi küpsetuspaberiga. Määri paber ka margariiniga ning puista vormi põhjale-külgedele jahu. Vahusta margariin ja suhkur heledaks ning kohevaks. Lisa ükshaaval, ise pidevalt edasi vahustades, munad. Sõelu jahu, kaneel, sool ja küpsetuspulber.
2. Sega kolmandik jahust vahustatud massi hulka ja lisa esialgu kolmandik hapukoorest. Jätka nõnda portsukaupa jahu ja hapukoore lisamist, kuni saad ühtlase taina. Vala see vormi ja lao poolitatud ploomid, lõikepind ülespoole, kenas mustris tainale. Puista peale suhkrut ning küpseta 50–60 minutit.
3. Jahuta 10 minutit vormis ja tõsta kook jahtuma. Serveerides sõelu peale tuhksuhkrut.
Vaata ka teisi retsepte: www.facebook.com/minukook

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee