TalvemaiusFoto: Rama
Küpsetised
25. november 2010, 07:15

Talvemaius

Kogus: kümnele

Koostisosad
PÕHI
240 g küpsetusmargariin
110 g suhkur
5.5 dl jahu
TÄIDIS
40 g küpsetusmargariin
2 tk muna
160 ml hele siirup, vahtrasiirup või mesi
1.5 spl vanillsuhkur
300 g pruun suhkur
100 g kivideta datlid
100 -150 g röstitud metsapähklid
150 g meelepäraseid kuivatatud puuvilju

Valmistamine
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda 20 x 30 cm koogivorm küpsetuspaberiga. Lõika margariin tükkideks ja mikserda köögikombainis koos suhkruga kohevaks. Lisa jahu. Mikserda mõned korrad veel, tainas peab olema purujas. Suru tainas vormi põhjale ning hoia 10 minutit külmikus. Küpseta 25 minutit. Sulata margariin ja jahuta pisut. Klopi sulamargariin, lahtiklopitud munad, siirup, vanillsuhkur ja pruun suhkur ühtlaseks. Vala põhjale ning puista peale datlitükid, hakitud pähklid ja väiksemaks lõigatud kuivatatud puuviljad. Küpseta 25 minutit ning jahuta tunnike enne serveerimist.