Kiudainerikkad toidud

Viinamarjakompott toorjuustukreemiga 

Angelica Udeküll, 29. september 2010, 07:05
Viinamarjakompott kreemigaFoto: Daisy Lappard
Viinamarjakompotil on eriliselt siidine ja magus maitse.

Kogus: neljale

Koostisosad
KOMPOTT
500 g suured punased viinamarjad
2 spl suhkur
2 spl Brändi
0.5 tk Sidrunist pressitud mahl
1 tk Kaneelikoor
1 tk Vanillikaun
4 tera Nelk
KREEM
200 g Mascarpone
2 spl Tuhksuhkur
0.5 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
riivitud sidrunikoort

Valmistamine
1.  Poolita viinamarjad ja eemalda seemned.
2.  Kuumuta potis brändi, suhkur ja maitseained.
3.  Lisa juurde viinamarjad ja kuumuta läbi.
4.  Pigista sisse sidrunimahl ja sega läbi.
5.  Lase kompotil madalal tulel haududa, kuni siirup hakkab paksenema.
6.  Eemalda maitseained ja lase kompotil kergelt maha jahtuda,
7.  Samal ajal valmista kreem ehk vahusta mascarpone suhkrutega ja lisa viimasena veidi riivitud sidrunikoort.
SOOVITUS
* Mascarpone-kreemi sobib asendama ka vanillisuhkruga vahustatud vahukoor või kohupiima-vahukoorekreem.
* Kompoti hulka võid lisada ka koriandrit või vürtsisegu (näiteks Hiina viie vürtsi segu).

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee