Prantsuse köök

Pirni-šokolaadi tarte tatin 

Eva Palu, 20. september 2010, 08:11
Pirni-šokolaadi tarte tatin Eva Palu
See on pirni ja šokolaadiga versioon prantslaste pahupidi õunakoogist. Tarte tatini tegemiseks on vajalik ilma sangata pann või ahjuvorm (26 cm läbimõõt), millega saab toimetada nii pliidil kui ahjus. Maitseb kõige parem ahjusoojana.

Koostisosad
2.5 dl nisujahu
100 g või
4 spl suhkur
3 spl kakaopulber
1 tk väike muna
5 -6 tk pirn
90 g või
90 g suhkur

Valmistamine
Sega toasoe või suhkruga, lisa muna ja kakaoga segatud nisujahu. Sõtku, mätsi palliks ja pane tunnikeseks külmkappi.
Koori ja puhasta südamikest pirnid, tükelda. Võta ilma sangadeta pann, määri see paksult (45g) võiga ja raputa üle (45g) suhkruga. Lisa pirnitükid ja nende peale 45 g tükeldatud võid ja 45g suhkur. Aseta pann pliidile ja lase suhkru-või segul kuldpruuniks karamellistuda (selleks kulub u. 8-10 minutit).
 
Rulli tainas õhukeseks lahti - samasuureks rõngaks kui on panni läbimõõt, tõsta see pirnidele peale. Suru taina ääred põhja külge kinni, tee kahvliga tainasse mõned augud. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Ahjust tulles lase paar minutit koogil seista ja kummuta siis vaagnale.
 
P.S. Fotol tehtud kook on tehtud 12 cm läbimõõduga vormis. Tainakogused jagatud kahega (pool tainast pandud külmkappi järgmise koogi ootele)

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee