Kuldne kalasuppFoto: Rene RIisalu
Kalatoitude retseptid
21. oktoober 2010, 06:21

Kuldne kalasupp

Värvikas ja maitseküllane kalasupp, mis sobib ehtima igat pidu- ja argipäevalauda. Et värsket tursafileed ei ole alati saada, võib selle asendada heigi või mõne teise valge kala fileega. Sel moel saab alati erineva kalasupi

Kogus: neljale

Koostisosad
200 g Apteegitill ehk fenkol
1 tk Sibul
1 tk Suvikõrvits
300 g Kartul
4 tk Tomat
2 küünt Küüslauk
1.2 l Kalapuljong
0.5 g Safran
400 g tursa- või heigifilee
õli
maitserohelist

Valmistamine
Kuumuta potis õli, millesse pane hakitud küüslauk, sibul ja apteegitill ning kuubikuteks lõigatud kartul ja rullkõrvits. Kuumuta aedvilju õlis mõni minut, lisa puljong ja keeda umbes 10 minutit. Lisa kalafileekuubikud ja tükeldatud tomatid. Maitsesta safraniga.Enne serveerimist puista peale hakitud maitserohelist.