Küpsetamata magustoidud

Pudingutort 

Toidutare, 14. aprill 2009, 08:21
Pudingutort Parim maitse
Parim maitse 11.04.2009.

Koostisosad
200 g Digestive küpsised
100 g Või
6 sl Suhkur
500 g karamellipuding (Tere)
500 g kakaopuding (Tere)
400 ml Vahukoor
0.5 purki jõhvika toormoos (Meie Mari)
25 g Želatiin
Santa Maria apelsini pipar (orange pepper)

Valmistamine
Purusta küpsised tainarulliga, sega kokku toasooja või ning suhkruga. Pressi küpsisemass koogivormi põhja. Aseta see külma seniks, kuni teed pudingumasse (jälgi, et pudingud oleksid toasoojad).
Sega kausis kokku karamellipuding ja pool vahukoort. Lisa massile 1/3 sulatatud želatiinist. Sega läbi ja aseta mass küpsisepõhja peale. Nüüd sega järelejäänud vahukoor kokku kakaopudinguga ning lisa juurde kakaopulber ja pool järelejäänud sulatatud želatiinist ning vala mass karamellmassi peale. Aseta külma ja lase seista 4 tundi. Nüüd sega moos veega - poole purgi moosi kohta 100 ml vett, ja lisa sulatatud želatiin. Kui želatiin on vahepeal tahkunud, sulata see uuesti veevannis. Vala moosi-želatiini segu tardunud tordile ning lase seista külmas kuni želee on tarretunud.
Kui tort jääb pehme, võib želatiini kogust tõsta ½ võrra, kuid siis tuleb ka tordi tekstuur kummisem.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee