MaasikasorbettFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
7. juuli 2008, 07:04

Maasikasorbett

Suvine tervislik magustoit.

Kogus: neljale

Koostisosad
300 g Aedmaasikad
1 tk Apelsin
1 dl Vesi
7 sl Suhkur
2 tk Munavalge

Valmistamine
Pese apelsin, lõika ära koor ja pressi mahl välja. Püreeri saumikseriga maasikad koos apelsinimahlaga. Kalla vesi keedunõusse, lisa suhkur ja apelsinikoored. Lase mõni minut keeda, jahuta. Kalla kokku maasikapüreega ja sega läbi. Pane pisut suurema anumaga sügavkülmikusse, et edaspidisel vahustamisel võiks segu kogus kahekordistuda. Kui segu on poolenisti külmunud, mikserda hulka vahustatud munavalged. Sorbett tuleb õhulisem, kui veel paar korda aeg-ajalt segu vahustada. Tõsta pool tundi enne serveerimist külmkappi, jaga pokaalidesse.