Forelli carpaccioFoto: Daisy Lappard
Kalatoitude retseptid
8. juuni 2008, 19:18

Forelli carpaccio

Lihtsalt valmiv, et luksuslikult maitsev kalaroog.

Kogus: neljale

Koostisosad
300 g Forellifilee
1 sl Õli
Pico de Gallo maitseaine
4 viilu Röstsai
2 sl Toorjuust

Valmistamine
Fileeri forellist õhukesed tükid.Aseta fileetükid vaagnale ja määri kala õliga kokku.Raputa peale maitseainesegu.Kata vaagen toidukilega ja lase kalal paar tundi laagerduda.Serveeri koos röstsaia ja toorjuustuga. Pico de Gallo maitseainesegu on omane Mehhiko köögile. Segu annab värske koriandri, laimi ja kerge punase jalapeño maitse.Maitseainesegu asemel võid filee katta ka koduse vürtsika pastaga, mille valmistamiseks sega omavahel koriander, tšilli ja küüslauk. Saia ja toorjuustu võid asendada ka näiteks hapuka õunaga, mille ümber keera lihtsalt forelliviilakas.